Zwarte strepen op je camper of caravan? Hoe kun je deze zwarte strepen verwijderen? Lees alle tips in deze blogpost.

Zwarte strepen op je camper

Zwarte strepen op je caravan of camper is een veel voorkomend probleem. Hoe verwijder je zwarte strepen van je caravan of camper. Waar komen deze zwarte strepen vandaan? Maar nog belangrijker. Wat kun je tegen zwarte strepen op je camper doen?

In dit artikel gaan we daar verder op in.

zwarte strepen camper

Waar komen de zwarte strepen vandaan?

De buitenkant van je camper heeft onderweg, tijdens de vakantie en soms ook in de stalling (in vochtige ruimtes) veel te lijden. Zoute aanslag van een vakantie aan de kust, de sporen van een verblijf onder bomen, zure regen, inwerking van zonlicht (UV-stralen), pekel, stof en zand. Dit alles zorgt voor de nodige vervuiling en lelijke zwarte strepen op je camper. We zien vaak dat de zwarte strepen optreden als caravans of campers een tijd buiten hebben gestaan.

Hoe kun je zwarte strepen op je camper voorkomen?

Heel eerlijk. Er is niet zo heel veel wat je kunt doen om voor altijd zwarte strepen op je camper of caravan te vookomen.  Door het gebruik van je caravan of camper komen zwarte strepen iedere keer weer terug. Het is dus eigenlijk inherent aan het gebruik van je camper.

Behalve als je jouw camper niet gebruikt en in een droge stalling hebt staan. Maar ja, dan kun je nooit met je camper op pad. 

Hoe kun je zwarte strepen op je camper verwijderen?

Met alleen wassen van je camper is het vrijwel onmogelijk om de ontsierende zwarte strepen te voorkomen. Gelukkig is er wel een oplossing om de zwarte strepen op je camper te verwijderen. Er zijn speciale schoonmaaksetjes verkrijgbaar. Met deze schoonmaaksetjes verwijderen je zonder problemen en in een handomdraai alle zwarte strepen van je camper. 

Was voor gebruik je camper

Voordat je met één van de zwarte strepen verwijderaars aan de slag gaat, is het verstandig om je camper eerst goed te wassen. Lees daarna goed de gebruiksaanwijzing op de door jouw gekozen zwarte strepen verwijderaar. Je zult zien dat bij juist gebruik de zwarte strepen als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Komen de zwarte strepen dan niet meer terug?

Helaas is het dit niet het geval. Het verwijderen van de zwarte strepen is zoals gezegd heel simpel. Jammer genoeg is het geen garantie dat de zwarte strepen na enige tijd weer terugkomen. Irritant toch… Zelf neem ik daarom altijd als ik op pad ben met de camper altijd een zwarte strepen verwijderaar mee. 

Wat zijn de beste zwarte strepen verwijderaars?

Er zijn verschillende goede zwarte strepen verwijder producten verkrijgbaar, zoals:

Proplus zwarte strepen verwijderaar voor camper en caravan

Dit poetsmiddel is een zeer sterk reinigende shampoo die de zwarte strepen van veel verschillende oppervlakken zoals kunststoffen en ramen verwijdert van je caravan of camper.

Specificaties:

  • Kleur flacon: wit
  • Materiaal flacon: kunststof
  • Inhoud flacon: 500 ml

NeoNautic zwarte strepen verwijderaar

NeoNautic zwarte strepen verwijderaar verwijdert gemakkelijk zwarte lstrepen van diverse oppervlaktes. Je sprayt het product op het te reinigen oppervlak en wrijft het uit, bij voorkeur met een microvezelspons. Spoel het oppervlak vervolgens goed af met schoon water. 

Preto zwarte strepen verwijderaar

Strepen op je camper? Deze haal je weg met 123 Zwarte Streep Verwijderaar. Dit is een sterk reinigend product waarmee je autolak, kunststof- en glazenramen behandeld. PS: Was hier niet dagelijks je caravan of camper mee, gebruik daarvoor 123 Clean.

Bekijk de 123 Zwarte Streep Verwijderaar

Ook interessant: