Wat is de beste campernavigatie? Vergelijk de TomTom Go Camper Max met de Garmin CamperCam 795 in deze review. Welke navigatie moet je kopen?

TomTom Go Camper Max vs. Garmin CamperCam 795

Als je op pad gaat met je camper mag een goed en betrouwbaar navigatiesysteem niet ontbreken. En dan met name een navigatiesysteem dat geschikt is voor campers. In deze navigatiesystemen voor campers is het mogelijk om de afmetingen van je camper op te geven. 

Hiermee voorkom je dat je naar te smalle straten gestuurd wordt of bij een tunnel uitkomt waar je met je camper niet onderdoor past. Gelukkig zijn er daarom speciale camper navigatie systemen die rekening houden rekening met de afmetingen van je camper. 

De twee meest verkochte navigatiesystemen van dit moment zijn de TomTom Go Camper Max en de Garmin CamperCam 795

We vergelijken deze populaire navigatiesystemen voor campers in deze review. 

TomTom Go Camper Max Review

Met de TomTom Go Camper Max kom je nooit vast te zitten onder lage bruggen, op smalle wegen of in tunnels dankzij routeplanning op basis van de grootte en het gewicht van jouw voertuig. TomTom staat bekend om zijn simpele gebruikersinterface. 

Met de TomTom Go Camper Max vermijd je simpel drukke snelwegen, steden of neem je een omweg om tijdens het rijden van de prachtige natuur te genieten.  

tomtom go camper max front

Door de realtime verkeersinformatie sta je minder vaak vast in het verkeer met de verkeersinformatie van TomTom waarop dagelijks miljoenen gebruikers vertrouwen. Alternatieve routes en betrouwbare aankomsttijden via je TomTom GO Camper Max GPS-navigatiesysteem. 

Download snel en draadloos de nieuwste wereldkaarten en software-updates naar je TomTom GO Camper Max GPS-navigatiesysteem. De nieuwste kaarten kunnen 3x sneller worden bijgewerkt dankzij de geïntegreerde 5 GHz-Wi-Fi, zonder bijbetaling. 

Paniek bij rijstrookwisselingen op de snelweg is verleden tijd. Rijd vol vertrouwen met duidelijke aanwijzingen, zoals actief rijstrookadvies, op je TomTom GO Camper Max GPS-navigatiesysteem.

De TomTom Go Camper Max biedt de volgende voordelen:

  • Speciale camperroutes
  • Vooraf geïnstalleerde POI’s voor campers
  • TomTom Traffic
  • Kristalhelder 7-inch HD-scherm
  • Schilderachtige routes
  • 3x snellere kaartupdates via geïntegreerde Wi-Fi
  • Meest actuele TomTom-wereldkaarten
  • 1 jaar live informatie over brandstofprijzen
  • 4x snellere en soepelere reactietijd

TomTom Go Camper Max in de praktijk

Zoals je gewend bent van TomTom is ook de Tom Tom Camper Max een degelijk en mooi product. Je kunt de instellingen van de TomTom aanpassen naar eigen wens. Behalve instellingen voor het rijden met een camper, kun je ook ingeven of je met bijvoorbeeld een caravan of aanhanger rijdt. 

De bevestiging van de TomTom voelt stevig aan en is robuuster ten opzichte van zijn voorganger. 

Het scherm van de TomTom is 7 inch. Voor in je camper een prima afmeting. Kleiner zou je hem eerlijk gezegd niet willen hebben. Op het haarscherpe scherm is voldoende informatie af te lezen. Het beeldscherm is opgebouwd uit 
1280 x 800 pixels ‘High Definition’ en is daarom prettig om naar te kijken. 

Je stelt de TomTom in via WiFi. Dit kan via zowel 2,4Ghz WiFi als via 5Ghz WiFi. Vooral met dat laatste gaat updaten lekker snel. Via MyDrive worden al je instellingen en favorieten bewaard in de cloud. 

Tijdens het rijden maak je met de TomTom via bluetooth verbinding met je mobiele telefoon. Je hebt dan direct toegang tot live services, zoals onder andere actuele verkeersinformatie, live flitsers en brandstofprijzen. 

Het leuke van de TomTom Camper editie is dat ze een aantal extra POI’s hebben toegevoegd speciaal voor campers. Denk daarbij aan ACSI, ADAC Camping en de ANWB. Dit maakt het zoeken naar een camping erg makkelijk. Wat ook nieuw is zijn de speciale camperroutes. Hiermee kun je leuke toeristische routes rijden in plaats van over de snelweg. 

Tijdens het gebruik van de TomTom merk je dat deze een stuk sneller is dan zijn voorgangers. Ook de kwaliteit van de speaker is een stuk beter geworden. 

Kortom, met de TomTom Camper Max kun je rekenen op een kwaliteitsproduct zoals we deze van TomTom gewend zijn.

Garmin CamperCam 795 met ingebouwde dashcam

Het alternatief voor de TomTom is de Garmin CamperCam 795. Ook dit navigatiesysteem is bedoeld voor camper en houdt rekening met de afmetingen en het gewicht van je camper. Je kunt met de Garmin 795 ook speciale routes selecteren die je niet over de hoofdwegen navigeert, maar juist over mooiste wegen van Europa.
garmin campercam 795 review

De Garmin CamperCam 795 is standaard uitgevoerd met een geïntegreerde camera. Met deze camera maak je continu 1080p HD-beeldopnames met een beeldveld van 140 graden. Videobeelden worden automatisch opgeslagen. GPS-gegevens geven aan waar en wanneer incidenten hebben plaatsgevonden, en dankzij de vooraf geïnstalleerde geheugenkaart is het navigatiesysteem klaar voor gebruik. 

Wil je geen ingebouwde dashcam? Ga dan voor de Garmin Camper 795. Dit navigatiesysteem is gelijk aan de CamperCam versie, maar dan zonder camera. 

Garmin CamperCam 795 in de praktijk

Ook de Garmin CamperCam 795 is voorzien van een 7 inch beeldscherm en kun je de afmetingen en het gewicht van je camper instellen. Hiermee wordt dan ook rekening gehouden tijdens de rit met je camper. 

De aankomst op je camping of camperplek is super eenvoudig. Dit dankzij de zogenaamde BirdsEye satelietbeelden. Dit zijn levendige luchtfoto’s die je helpen om zonder problemen op de camperplek of camping aan te komen. 

Extra ten opzichte van de TomTom Go Camper Max is de aanwezigheid van een ingebouwde dashcam. Een breedbeeld camera aan de achterkant van het navigatiesyteem. De camera is kun je in de gewenste positie draaien, waardoor je altijd een goed beeld opslaat van de wegen die je rijdt. 

Met de Garmin CamperCam 795 ontdek je de beste plekken die op je route liggen. Je komt meer te weten over aanbevolen activiteiten die in de buurt liggen van je bestemming. Mocht een bestemming een bezoekje waard zijn, dan laat de vooraf geladen MICHELIN® Green Guide je dit weten. 

Bij afritten en grote knooppunten krijg je en photoreal knooppuntenbeeld te zien. Dit helpt je net even wat beter om de juiste weg te nemen. 

Ook wordt je bij de Garmin CamperCam 795 voorzien van actuele verkeersinformatie. Tijdens je route ontvang je eventuele alternatieve routes bij files. De vertraging wordt getoond eventuele tijdsbesparing die mogelijk is. Dit is ook bij de TomTom het geval. 

Tijdige verkeerswaarschuwingen geven je extra informatie over steile hellingen, scherpe bochten, gewichtslimieten en meer voor je op de weg. Hoogteverschillen op de route kun je gedetaillieerd bekijken. Op die manier ga je nog beter voorbereid op pad. 

De Garmin CamperCam 795 is voorzien van een grote grote database met camperterreinen van ACSI en Campercontact en gratis stopplaatsen van Trailer’s PARK. Je kunt deze filteren op bijvoorbeeld prijs, voorzieningen en meer. Super handig vinden wij!

Welk navigatiesysteem voor je camper moet je kopen?

Een goede vraag waarop geen makkelijk antwoord te geven is. Moet je de TomTom Go Camper Max kopen? Of wordt het de Garmin CamperCam 795?

De Garmin CamperCam 795 heeft ten opzichte van de TomTom Go Camper Max net wat meer extra’s. Denk hierbij aan de vooraf geïnstalleerde CamperContact database en uiteraard de ingebouwde dashcam. Hiermee leg je eventuele ongevallen vast, dat weer helpt bij discussie over de schuldvraag bij een eventueel ongeval. En uiteraard kun je achteraf ook nog nagenieten van je hele reis.

De TomTom Go Camper Max is ook een superfijn navigatiesysteem. Het grote voordeel van de TomTom is de zeer prettige en intuïtieve gebruikersinterface. Ook betrouwbare, duidelijke en uitgebreide wegenkaarten zijn voor wat betreft de TomTom een pluspunt.

Dus geef je meer de voorkeur aan gebruiksgemak? Kies dan de TomTom Go Camper Max

Wil je net wat meer functies en een ingebouwde dashcam? Kies dan voor de Garmin CamperCam 795

Waar kun je deze navigatiesystem kopen?

De TomTom Go CamperMax is te koop bij:

De Garmin CamperCam 795 met dashcam is te koop bij:

Ook interessant: