Wat is een Mifi router? Waarom is een Mifi router handig voor op vakantie en in je camper? Lees er alles over in deze review.

Mifi router voor in de camper

Een MiFi router, je hoort er steeds meer mensen over. Maar wat is dat nu precies zo’n MiFi router? En wat kun je allemaal met een MiFi Router? 

Je kunt met een MiFi router in heel Europa of zelfs overal in de wereld online via een mobiel 4G netwerk. In deze blogpost leggen we je uit in welke situaties je voordeel hebt van een MiFi router. En ook vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van zo’n WiFi hotspot.

Altijd goed internet met Mifi

Ken je dat? Een slecht WiFi netwerk dat ontzettend traag werkt op reis, vakantie, camping, strand of een andere plek? Of nog erger, helemaal geen internetverbinding! Dat probleem los je eenvoudig op met een MiFi router. Een klein en handig apparaatje dat je voorziet van supersnel veilig 4G+ WiFi waar jij maar wilt!

Wat betekent Mifi?

Maar wat betekent MiFi eigenlijk? MiFi staat voor ‘Mobile’ en ‘WiFi’ en houdt dus simpelweg in: internet voor onderweg. Een MiFi router heeft vaak een veel betere (externe) antenne dan de meeste smartphones. Hierdoor heb je veelal een snellere verbinding en een beter bereik. 

Hoe werkt een Mifi router?

Een MiFi router -of wifi hotspot- is een klein apparaatje, ongeveer net zo groot als een pakje sigaretten of een smartphone. Met een MiFi router zet je een internet verbinding op door middel van 3G of 4G. Je plaatst in deze MiFi router een simkaart. De MiFi router zendt vervolgens een WiFi signaal uit, waarmee je kunt connecten met bijvoorbeeld je laptop, smartphone of tablet. Super handig voor op bijvoorbeeld de camping, in de auto of op het strand.

Overzicht Alle MiFi Routers >>

Wat heb je nodig voor een Mifi router?

Met een MiFi router ga je online via het 3G of 4G netwerk van een mobiele provider. Je plaatst dus net zoals in een telefoon een simkaart. Hiervoor sluit je een abonnement af of je kunt gebruik maken van een zogenaamde prepaid simkaart. Zonder simkaart kun je geen gebruik maken van een MiFi router.

Wat is de beste Mifi router voor in de camper?

Het kiezen van een MiFi router kan soms lastig zijn. Er zijn verschillende soorten in de meest uiteenlopende prijsklassen. Om je op weg te helpen, kun je door middel van deze link de beste MiFi router vinden die het paste past bij jouw situatie.

De Mifi router op vakantie

Als je gebruikt maakt van een Nederlans data abonnement, dan kun je daarmee in alle landen van de EU online. Je verbruikt hierbij de data uit je eigen bundel. 

Blijf je in Europa, maar je een beperkte databundel? Kijk dan voor een lokale simkaart in het land waar je naar toe reist. Deze zijn daarnaast veelal een stuk goedkoper.

Als je vaak reist en je wilt er zeker van zijn dat je overal ter wereld jouw Mifi router kan gebruiken, check dan van te voren of de MiFi router ondersteuning biedt aan netwerken over de hele wereld.

Kun je met meerdere tegelijk gebruik maken van Mifi?

Ja. Bij de meeste MiFi routers is het mogelijk meerdere WiFi connecties op te zetten. Hierdoor kun je met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van mobiel internet.

Is een Mifi router veilig?

Ja, het gebruik van een MiFi router is veilig. Dit komt doordat je met een MiFi router een persoonlijke verbinding opzet. Op deze manier ben je altijd veiliger dan dat je gebruik maakt van een openbaar Wifi netwerk op bijvoorbeeld een camping. 

Als je tijdens je vakantie echt veilig online wilt, kies dan een een Mifi router met ingebouwde firewall. Een firewall filtert alle ongewenste verbindingen van buiten. Hierdoor ben je beschermd tegen ‘afluisteren’.

Welke Mifi router past het beste bij jou?

Dat een Mifi router erg handig kan zijn voor als je op pad bent met je camper mag duidelijk zijn. Welke Mifi router past nu het beste bij jou?

Beantwoord 5 vragen en vind de Mifi router die het beste bij jou past. 

Ook interessant: