GasStop gasfleszekering verhoogt de veiligheid van jou gasflessyteem. Wat je nog meer kunt met de GasStop en of je deze moet kopen, lees je in dit artikel.

GasStop - Veilig met gas

Heerlijk met je camper op pad. Een lekkere maaltijd koken of gezellig barbecueën. Dat wil je veilig doen zonder narigheid zoals bijvoorbeeld een lekkende gasfles. De GasStop mag daarom niet ontbreken als je met de camper op pad bent. 

Wat is een GasStop?

De GasStop kun je zien als  ideale waakhond voor je gasfles. De GasStop is voorzien van een automatische gasfleszekering. Dit veiligheidssyteem grijpt direct in op het moment dat er iets mis gaat met de gastoevoer. Gaat er iets mis? Dan wordt de gastoevoer meteen afgesloten. 

Behalve het slimme veiligheidssyteem kun je met de GasStop ook zien hoe vol je gasfles nog is. Hiermee voorkom je een onververwachts lege gasfles tijdens het koken of de barbecue. 

Hoe veilig is jouw gasaansluiting?

Je kunt gas niet zien met het blote oog. Daarom is het aan te raden een GasStop aan te sluiten. Want op het moment dat de GasStop een afwijking bespeurt, wordt de gastoevoer meteen afgesloten. Een kleine investering en een hele zorg minder. Al meer dan 100.000 kampeerliefhebbers kozen de GasStop voor een extra veilige vakantie.

Gaslekkage en brandgevaar

Er is altijd kans op brandgevaar bij lekkages aan de gasinstallatie. Het gasluchtmengsel in de omgevingslucht is bij een gasaandeel van 2%-10% al brandbaar. Ook aan de randen van een gaswolk is het altijd mogelijk het gas met een of andere ontstekingsbron tot ontbranding te brengen. DIt komt omdat het uitstromend gas de zuurstof verdrijft. Behalve brandgevaar is er ook kans op verstikkingsgevaar. 

Hoe moet je de GasStop installeren?

Je installeert de GasStop binnen enkele minuten op jouw gassyssteem.

  • Zet de GasStop op de propaan gasfles en draai deze stevig aan met een gasflessleutel.
  • Sluit vervolgens de gasdrukregelaar en het toestel aan. 
  • Druk 4-6 keer de GasStop in om de gasstoom op gang te brengen.

Wat maakt een gasstop zo uniek?

  • Directe 100% afsluiting bij een lek
  • 5 jaar zorgeloze garantie
  • Handige gasfles inhoud indicator

Robuust en veilig ontwerp

De GasStop is zeer grondig getest en voldoet aan alle relevante eisen en internationale standaarden, zoals UL 119, UL 2061, ISO 16964 en EN 16129. 

Moet je de GasStop kopen?

Moet je de GasStop kopen of niet? Wij vinden de GasStop een veilige aanvulling op onze kampeeruitrusting. De GasStop geeft je net dat extra stukje veiligheid op het moment dat je met je camper op pad bent. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. 

Ook interessant: