De Garmin RV895 en RV1095 zijn de nieuwste navigatiesystemen. Deze zijn vooral geschikt voor campers en caravans. Lees er alles over in deze review.

Garmin RV895 en RV1095

Garmin komt met twee nieuwe navigatiesystemen, de Garmin RV895 en de Garmin RV1095. Dit zijn zeer krachtige en uitgebreide navigatiesystemen die met name interessant zijn voor het rijden met een camper of caravan. Deze hoogresolutie navigatiesystemen zijn de opvolgers van de immens populaire Garmin 890 en Garmin 1090

Lees alles over de Garmin 895 en 1095 in deze review. 

Waarom is een navigatiesysteem een must?

Er zijn verschillende redenen waarom het handig is om een navigatiesysteem te gebruiken in een camper of als je rijdt met een caravan. 

Een van de belangrijkste redenen is dat het navigatiesysteem je helpt om de beste route te plannen, rekening houdend met de grootte en gewicht van je camper of caravan. Hierdoor kun je je verzekeren dat je de meest geschikte wegen kiest. Je hoeft je geen zorgen te maken over beperkingen of gevaarlijke situaties onderweg. 

Bovendien kan een navigatiesysteem je ook helpen bij het vinden van campings, parkeerplaatsen en andere voorzieningen die geschikt zijn voor campers. Dit kan je vakantiereis een stuk aangenamer en stressvrijer maken.

Keuze uit een 8 inch of 10 inch scherm

De Garmin RV895 is al voorzien van een lekker groot 8 inch scherm. Wil je een nog groter scherm, dan is de Garmin RV1095 campernavigatie met zijn 10 inch scherm een zeer goede keuze. 

De navigatieschermen zijn in 2 delen te spliten. Hierdoor krijg je een nog beter overzicht van waar je je met de camper op dat moment bevindt. Je ziet aan de linkerkant van het scherm de actieve en gedetaillieerde route. Aan de rechterkant van het scherm zie je de route die rijdt, maar dan uitgezoomd. Inclusief de te verwachten weersomstandigheden. Hiervoor dien je wel je smartphone te koppelen met de Garmin navigatie. 

De Garmin in beeld

Heel veel handige features

Meer handige features op de Garmin RV895 en de Garmin RV1095 zijn bijvoorbeeld ook de gedetaillieerde aankomstplanning. Deze kun je in vogelvlucht bekijken met behulp van satellietbeelden. Of wat dacht je van aanbevelingen van bijvoorbeeld interessante bezienswaardigheden die op de route liggen. Ook wordt je gewaarschuwd voor bijvoorbeeld aankomende steile hellingen, haarspeldbochten en meer. 

Nooit meer te lage viaducten op je route

De Garmin RV895 en RV1095 zijn zoals eerder gezegd zeer geschikt voor campers en caravans. In de Garmin kun je de afmetingen en gewicht van je camper of caravan ingeven. De navigatie houdt vervolgens rekening met de te rijden route. Je wordt dus nooit meer op een weg gestuurd, waar je met je camper of caravan niet kunt komen. Dit geeft een heel stuk minder stress. 

Dit is waarom je de Garmin RV895 of RV1095 zou moeten kopen

Samengevat. De nieuwste generatie Garmin navigatiesystemen voor de camper zijn beter, krachtiger en bieden talloze handige functies. 

De belangrijkste functies zetten we nog even voor je op een rij.

Groot satellietnavigatiescherm

De Garmin beschik over een gebruiksvriendelijke 8 inch of 10 inch GPS-satellietnavigatietoestel. Het is voorzien van een helder touchscreen met hoge resolutie. Alle informatie die je onderweg nodig hebt is daardoor goed af te lezen. 

garmin rv895 navigatiescherm

Aangepaste camperroutes

Camper RV895 en RV1095 houden altijd rekening met de afmetingen en het gewicht van je camper of caravan. Op basis van deze informatie krijg je altijd de routes te zien, waarbij je geen problemen zult ondervinden als het gaat om maximaal toegestaan gewicht of afmetingen. 

Het is mogelijk om meerdere profielen aan te maken. Dit is vooral handig als je de Garmin gebruikt in meerdere verschillende voertuigen. 

garmin navigatie afmetingen en gewicht

Waarschuwingen

Met de Garmin wordt je op tijd gewaarschuwd voor steile hellingen, scherpe bochten, gewichtsbeperkingen en nog veel meer. 

Met gedetailleerde informatie over hoogteverschillen op je route kun je jezelf voorbereiden op steile hellingen. Hoe relaxed is dat?!

garmin rv1095 navigatie waarschuwingen

Birdseye satellietbeelden

Bekijk haarscherpe luchtfoto’s die je helpen probleemloos op je camperplek of camping aan te komen dankzij de Birdseye satellietbeelden.

Op de afbeelding zie je een voorbeeld van het navigatiescherm in portrait mode. 

garmin birdseye satellietbeelden rv895 rv1095

Functie roadtrip routes

De Garmin RV895 en de Garmin RV1095 geven jullie superleuke suggesties voor avontuurlijke tochtjes of schilderachtige wegen.

Je komt hiermee op plaatsen waar je anders nooit zou komen. 

Routeoverzicht

Deel je scherm in twee delen en bekijk een overzicht van je gehele resterende route naast je actieve route. 

Ook handig: Wanneer je de Garmin Drive™ app koppelt, kun je ook zien wat voor weer het verderop wordt.

garmin rv1095 routeoverzicht

Camperplaatsen en -services

Je maakt je reis eenvoudiger met een vooraf geladen lijst met camperparkeerplaatsen en -services van ACSI™, CamperContact™ en Trailer’s PARK™. Je kunt de lijst filteren op voorzieningen zoals douches, elektriciteit en meer. 

Navigeer in een handomdraai naar een door jouw gekozen camperplaats en bekijk vooraf foto’s van je bestemming en de omgeving.

Makkelijke reisplanning

Koppel heel eenvoudig de Garmin Drive™ app om zeer eenvoudig routes te importeren en GPX-bestanden te delen. 

Milieuzones

Bekijk en ontvang begeleiding en waarschuwingen over milieuzones op je route liggen. 

Garmin voice assist

Heb je een routebeschrijving nodig, maar wil je je handen aan het stuur houden? Vertel het de Garmin. 

Het satellietnavigatietoestel Camper 895 en 1095 reageren op gesproken instructies en navigeert vervolgens naar je bestemming. (Voice Assist is beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Zweeds, Nederlands).

Draadloze updates

Geen gedoe meer met updates via je computer. Want met behulp van de ingebouwde WiFi® connectiviteit werk je jouw kaarten en software eenvoudig bij zonder computer. 

Je krijgt een melding op het scherm wanneer nieuwe updates beschikbaar zijn. Zo maak je altijd gebruik van de meest actuele kaartversies. 

garmin draadloze updates

Gratis live verkeers- en weerinformatie

In combinatie met de Garmin Drive app helpt live verkeersinformatie je vertragingen te vermijden en omwegen te vinden. 

Bekijk onder andere ook gedetailleerde weersverwachtingen, de huidige weersomstandigheden en bewegende radarbeelden.

Live parkeerinformatie

Bekijk live parkeerinformatie — inclusief tarieven en beschikbaarheidstrends voor parkeren op openbare parkeerplaatsen, terwijl je jouw bestemming nadert.

Parkeergegevens zijn beschikbaar voor de meeste stadscentra; ga voor informatie over de dekking naar parkopedia.com.

garmin parkeerinformatie navigatie

Realtime brandstofprijzen

Maak verbinding met de Garmin Drive™ app voor updates van real-time brandstofprijzen op de route. Brandstof is al duur genoeg, dus liggen er benzinestations op jouw route? Vergelijk dan eenvoudig de actuele prijzen.

garmin navigatie brandstofprijzen

Handsfree bellen

Altijd je handen aan het stuur. Dankzij de ingebouwde draadloze Bluetooth® technologie kun je een compatibele smartphone synchroniseren met Camper 895 en 1095 om te kunnen bellen zonder je handen van het stuur te halen.

garmin handsfree bellen

Smartphone meldingen

Wanneer het navigatietoestel is gekoppeld aan de Garmin Drive app, zie je op het scherm van het toestel tekstberichten en andere meldingen van je telefoon.
garmin smartphone meldingen

Reisinformatie

Bekijk beoordelingen van Tripadvisor reizigers voor hotels, restaurants en attracties, langs je route of in de buurt van je bestemming. 

Vind eenvoudig nieuwe winkels, restaurants en miljoenen andere populaire plaatsen met vooraf geladen nuttige punten van Foursquare®.

garmin reisinformatie

Michelin Green Guide

Deze vooraf geladen gids bevat afbeeldingen, gedetailleerde beschrijvingen en beoordelingen, zodat je weet of de attractie een bezoek waard is.
garmin michelin green guide
amazon gratis bezorgen
Bekijk de Garmin 1095 bij Amazon Nederland

Trendy plaatsen

Wil je weten wat de beste en meest trendy plekken op je route zijn? De Garmin geeft je suggesties voor trendy plaatsen in jouw buurt.

garmin trendy places

Lokale bezienswaardigheden

Zoek en navigeer naar lokale bezienswaardigheden en spannende activiteiten in de buurt van je huidige locatie met aanbevelingen voor lokale plaatsen.

garmin lokale bezienswaardigheden

Ruime kaartdekking

Je navigatietoestel bevat kaartupdates en wordt geleverd met een volledige kaart van Europa en Zuid-Afrika. 

Daarnaast kun je desgewenst via Garmin Express gratis kaarten downloaden voor Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

garmin kaartdekking

Werkt met achteruitrijcamera's

Koppel het Camper 895 navigatiesysteem met onze BC™ 50 draadloze achteruitrijcamera (apart verkrijgbaar) of een compatibele bekabelde camera van derden, zodat je kunt zien wat er achter je gebeurt. Vind meer info hierover op de website van Garmin.

garmin achteruitrijcamera

12 volt electronica bediening

Koppel met de Garmin PowerSwitch™ digitale schakelkast (afzonderlijk verkrijgbaar) om de 12V-elektronica van je voertuig, zoals lampen, ventilatoren en meer, eenvoudig te bedienen.

Bekijk meer van de Garmin PowerSwitch.

garmin 12 volt bediening

Waar kun je de Garmin RV895 en RV1095 kopen?

Kortom, de nieuwste Garmin RV895 en Garmin RV1095 navigatiesystemen zijn enorm krachtig en zitten boordevol nuttige toepassingen. Hiermee maak je jouw vakantiereis met je camper of caravan net even wat leuker!

De Garmin 1095 is te koop bij Amazon Nederland en bij Bol.com

De Garmin RV895 is te koop bij Bol.com

amazon gratis bezorgen
Bekijk bij Amazon.nl

Beschermhoes voor de Garmin 1095

Tot slot nog even een tip. Er wordt bij de Garmin geen opberghoes meegeleverd. Het is lastig om voor de Garmin 1090 en Garmin 1095 een redelijk passende beschermhoes te vinden. Goed en veilig opbergen van je kostbare navigatie is uiteraard wel belangrijk. 

Een redelijke hoes qua afmetingen (toch nog net iets te groot, maar niet storend) is er van Case Logic. Deze is onder andere verkrijgbaar bij bol.com

Ook interessant: