Voorkom bekeuringen met de Flitsmeister Two. Het handige kastje voor in jouw auto of camper. Of je de Flitsmeister Two moet kopen lees je in deze review.

Flitsmeister Two Review

De Flitsmeister Two is de opvolger van de populaire Flitsmeister One. De Flitsmeister Two is een super handig kastje voor in je auto of camper dat je helpt om bekeuringen te voorkomen. De Flitsmeister TWO zorgt er namelijk voor dat Flitsmeister automatisch start zodra je de auto of camper in stapt. 

Het kan dus je dus nooit meer gebeuren dat je gaat rijden zonder gewaarschuwd te worden voor (mobiele) flitsers, gevaarlijke situaties of bijvoorbeeld naderende hulpvoertuigen.

Je plaatst het bluetooth-apparaatje eenvoudig in je camper. Daarna verbind je het apparaatje eenmalig met je telefoon. En dan iedere keer als je telefoon in de buurt komt van de Flitsmeister Two, start Flitsmeister automatisch voor je op.
Door middel van beeld én geluid waarschuwt de Flitsmeister TWO je vervolgens voor situaties op de weg en ben je altijd op de hoogte van de live-maximumsnelheid!

Waarom je Flitsmeister zou moeten kopen, lees je in deze review.

Wat is Flitsmeister?

Maar allereerst, voor degene die Flitsmeister nog niet kennen. Wat is Flitsmeister nu eigenlijk?

Wel… Flitsmeister is de meest bekende app voor weggebruikers!  

Inmiddels maken bijna 2 miljoen mensen gebruik van Flitsmeister bij iedere autorit die ze maken.

Dankzij Flitsmeister voorkom je boetes, wordt je gewaarschuwd voor files, naderende hulpvoertuigen en voorkom je ongelukken!

Helder kleurenscherm

Een gemis bij de Flitsmeister One was het ontbreken van een scherm. De Flitsmeister One werkte alleen door middel van piepjes en kleurtjes. De betekenis van de kleuren en piepjes heb je daarentegen wel snel genoeg door. 

Om dat gemis te verhelpen is de Flitsmeister Two voorzien van een zeer helder kleurendisplay.

Het display toont je de waarschuwing en de maximum snelheid die van toepassing is op de weg waar je rijdt. Super handig dus!

De helderheid van het scherm wordt automatisch aangepast. Overdags is het scherm feller en ’s avonds wordt het scherm gedimd.

Hoe lang gaat de batterij mee?

In tegenstelling tot zijn voorganger, beschikt de Flitsmeister TWO over een oplaadbare Lithium-batterij. Met behulp van een micro-usb aansluiting laad je de Flitsmeister Two eenvoudig en snel op. 

De batterij van de Flitsmeister TWO gaat ongeveer 40 uur mee wanneer het scherm op 100% helderheid staat. Voor een gemiddelde automobilist is dit dus ongeveer 30 dagen. Rijd je meer dan gemiddeld, dan zul je de Flitsmeister Two wat vaker moeten opladen.

Je kunt ervoor kiezen de Flitsmeister Two thuis op te laden of in de auto.

LET OP: Er wordt standaard geen Micro-USB kabel of- oplader meegeleverd! Je kunt deze indien nodig hier bestellen.

Flitsmeister Two in beeld

Waar zit de USB aansluiting op de Flitsmeister Two?

De USB-B aansluiting vindt je rechtsonder op het Flitsmeister TWO kastje.

Zelf een melding doorgeven

Net zoals de Flitsmeister One is ook de Flitsmeister Two voorzien van twee knoppen. Je vindt deze links en rechts van het display. Met de knoppen beoordeel je direct waarschuwingen die je krijgt op de Flitsmeister Two

Staat een mobiele flitser er nog? Of is een gevaarlijke verkeerssituatie nog van toepassing? Je geeft het door om op één van de knoppen te drukken. Hiermee help je direct de overige medeweggebruikers. Zodra je een melding hebt bevestigd, verschijnt als bedankje een “hartje” in beeld 🙂

Met de Flitsmeister TWO is het nu ook mogelijk om zelf een melding te maken van een flitser of een gevaarlijke situatie. Zie je een flitser staan die nog niet gemeld is, dan kun je dit je medeweggebruikers direct laten weten.

Installatie en gebruik

Het in gebruik nemen van de Flitsmeister TWO is erg eenvoudig. Je verbindt de Flitsmeister eenmalig via (Low Energy) Bluetooth aan je smartphone met Flitsmeister App. 

Je geeft het kastje een vaste plek in je auto. Dit doe je door middel één van de twee bijgeleverde houders en een 3M sticker. Hiermee bevestig je de Flitsmeister Two op het dashboard, de middenconsole of de voorruit van je auto!

Het is uiteraard ook mogelijk om het kastje zonder houder op het dashboard te bevestigen. Maar, je kunt het kastje er dan niet meer afhalen om bijvoorbeeld thuis op te laden. Bevestiging via de bijgeleverde houder heeft dus de voorkeur.

Flitsmeister Pro

De Flitsmeister TWO is speciaal ontworpen voor de echte Flitsmeister PRO gebruiker. Hiervoor heb je dan ook een PRO-abonnement van Flitsmeister nodig. 

Bij aanschaf van de Flitsmeister Two via deze link krijg je gratis éénjarig Flitsmeister PRO-abonnement cadeau!

Ben je al PRO? Dan ontvang je de nieuwe periode als tegoed.

Wat kost de Flitsmeister Two?

Je wilt dus op een gemakkelijke en duidelijke manier boetes voorkomen? Dan kost het Flitsmeister TWO kastje je eenmalig 79,95 euro. Een geringe investering die je er al snel uit zult hebben. 

Je zult maar net onbewust die paar kilometer te hard rijden en de (mobiele) flitser over het hoofd zien… Met de Flitsmeister TWO voorkom je die boete! Geen boetes meer op de deurmat.

Via deze link krijg dan ook nog eens het eerste jaar Flitsmeister Pro er gratis bij.

Moet je de Flitsmeister Two kopen?

Ik was al fan van de Flitsmeister One. Maar de Flitsmeister Two is een ware aanvulling als het gaat om relaxed rijden. Geen zorgen meer om (mobiele) flitsers en je wordt op tijd via geluid als via beeld gewaarschuwd voor naderende hulpvoertuigen, verkeersincidenten, etc.

Het kleurenscherm is een grandioze aanvulling, omdat je voortaan direct ziet waar je voor gewaarschuwd wordt en wat de toegestane maximum snelheid is op dat moment. 

Het is de investering dus zeker waard. Niet alleen voor degene die veel op de weg zitten. Maar juist ook voor iedereen die regelmatig korte stukjes rijdt en niet iedere keer Flitsmeister wil starten via zijn telefoon.

Werkt Flitsmeister met iOS en Android?

Ja, je kunt Flitsmeister gebruiken op zowel iOS en Android toestellen.
flitsmeister twee

Werkt Flitsmeister Two op meerdere telefoons?

Jazeker! Het is mogelijk om meerdere telefoons te koppelen en te verbinden. Tevens kan je nog een telefoon toevoegen en hoef je niet telkens te ontkoppelen. Hiervoor moet je wel de bluetooth verbinding van het ene toestel uitschakelen om de andere te verbinden. 

Let op: voor de Flitsmeister TWO heb je wel altijd een PRO account nodig om de TWO te kunnen gebruiken. 

Heb je altijd de Flitsmeister app nodig?

Ja, om de Flitsmeister TWO te gebruiken heb je de Flitsmeister app nodig. Nadat je de app eenmalig hebt gekoppeld, start de app voortaan automatisch op de achtergrond op. Dit geldt trouwens ook voor de Flitsmeister One.

Hoe kan ik een flitser melder met de Flitsmeister Two?

Je kunt een (mobiele) flitser melden door op de Flitsmeister TWO op de blauwe knop te drukken. Je vindt deze knop links naast het display.

Hoe koppel ik de Flitsmeister Two?

Download de app Flitsmeister op je smartphone

 • Open de app
 • Ga naar het menu linksboven en tik op ”Flitsmeister”.
 • Volg vervolgens de stappen in de app. Werkt het koppelen niet? Druk eerst de Flitsmeister aan door op de knoppen te klikken totdat je een groen knopje ziet.

Let op:

De app moet toegang krijgen tot je Bluetooth. Voor een optimale werking van autostart moet de locatiepermissie op ”Altijd” staan.

Hoe start de Flitsmeister Two automatisch op?

Op het moment dat je in de buurt van de Flitsmeister TWO komt, start de app op de achtergrond. De app is dan in ‘standby’ modus en verbruikt geen/weinig batterij. 

Wanneer de Flitsmeister TWO in beweging komt (door te gaan rijden) start de app.

Let op: het is aan te raden om de locatiepermissie op ”Altijd aan” te zetten. Dit schakel je in via de instellingen van je smartphone.

Gaat het scherm na gebruik automatisch uit?

Ja, nadat je de auto hebt verlaten zul je nog heel even een aantal ronde bolletjes zien in het scherm. Na een paar minuten zullen ook deze verdwijnen en is het scherm uit. Zodra je de auto weer instapt, gaat het scherm weer aan.

Wat kun je nog meer met Flitsmeister Two?

Het Flitsmeister-Pro abonnement kent naast de standaard functies nog vele handige extra’s. Een overzicht van alle Flitsmeister-Pro functies:

 • Focus Mode Vereenvoudig de Flitsmeister ervaring met Focus Mode. Je hebt alle aandacht op alleen dat wat ertoe doet.
 • Flitshistorie Weten waar de politie heeft geflitst? Of twijfel je of je langs een flitser hebt gereden? Met de flitshistorie bekijk je waar en wanneer ze er stonden.
 • Aanvechten van boetes Heb jij een onterechte boete ontvangen voor snelheid of parkeren? In samenwerking met Appjection kun je snel en kosteloos bezwaar maken. Het enige dat je hoeft te doen is een foto van je boete uploaden en de rest wordt vanzelf geregeld.
 • Unieke appicons Pas de app aan naar jouw style. Je krijgt 24 nieuwe app iconen: van oldskool Flitsmeister tot 3D-iconen
 • Nieuwe voertuigen op de kaart Pas je voertuig aan op de kaart met één van de 18 nieuwe voertuigen. Maakt het navigeren een stuk leuker.
 • Reclamevrij rijden

Alle voordelen op een rij

 • Je weet in het vervolg dat Flitsmeister altijd aan staat
 • Je wordt gewaarschuwd voor verkeerssituaties met beeld én geluid
 • Je meldt zelf op een veilige manier flitsers en gevaarlijke verkeerssituaties
 • Eenvoudig te verbinden aan via Low Energy Bluetooth
 • Makkelijk te plaatsen door middel van een vaste plek met de 3M sticker
 • Batterijduur tot wel 30 dagen en eenvoudig op te laden in je auto
 • Inclusief gratis éénjarig Flitsmeister Pro-abonnement
 • Te connecten met zowel Android als iOS smartphones

Product specificaties

 • Afmetingen (b x h x d): 59,5 x 36 x 15 mm
 • Gewicht: 115 gram
 • Batterijduur: gemiddeld 30 dagen
 • Aansluiting: Mini-USB

Ook interessant: