Een buitenkleed geeft je extra comfort als je met je camper op pad bent. Waarom een buitenkleed niet mag ontbreken in je camper lees je in deze review.

Waarom een buitenkleed voor je camper?

Een buitenkleed wordt ook wel een tuinkleed, buitenkleed, buitenvloerkleed of buitentapijt genoemd. Het woord zegt het al: een vloerkleed voor buiten. Als je bent aangekomen op de camperplek is wat comfort altijd welkom. Daarom is een buitenkleed een aangename aanvulling als je ergens bent aangekomen met je camper.

Is een buitenkleed echt nodig?

Of een buitenkleed écht nodig is? Nee dat niet. Je kunt ook heel goed zonder buitenkleed vertoeven. Maar, een buitenkleed onder je voeten zorgt natuurlijk wel voor net dat beetje extra comfort als je voor je camper loopt.

Een ander voordeel is dat je minder last hebt van het vuil als je in de camper stapt. En je kunt lelijke plekken in bijvoorbeeld het gras mooi bedekken met een fancy tenttapijt. Daarbij is een buitenkleed ook gewoon een sfeervol accessoire. 

Kan een buitenkleed tegen regen?

De meeste buitenkleden zijn gemaakt van polypropyleen. Polypropyleen is een (gerecycled) plastic materiaal dat niet gevoelig is voor schimmels en dat je eenvoudig kunt schoonmaken. Daarbij is polypropyleen vrijwel onbreekbaar. Het materiaal is weer- en zon bestendig. Je kunt buitenkleden van polypropyleen dus zonder problemen in de regen laten liggen. 

Er zijn ook buitenkleden die zijn gemaakt van een soort harig polyester. Ook deze buitenkleden kun je buiten in de regen laten liggen. Het nadeel is dat dit soort buitenkleden na een tijdje erg vies kunnen worden.

Verschillende vormen en maten buitenkleden

Buitenkleden zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er leuke ronde buitenkleden en uiteraard vierkante en rechthoekige modellen. Buitenkleden zijn te koop in verschillende maten. Zo is er altijd wel een buitenkleed te vinden die bij jou past. 

Eén van de populaire buitenkleden is die van Gadgy. Deze wordt geleverd is een handige draagtas. 

gadgy buitenkleed

Blijft zo'n buitenkleed wel liggen?

Een aantal buitenkleden zijn voorzien van een lusje waar je een haring doorheen kunt doen. Zoals het hierboven getoonde Gadgy buitenkleed. Het buitenkleed waait dan niet weg. 

Als een buitenkleed geen oogje heeft, kun je deze gemakkelijk vastzetten met een speciale clip

Hoe maak je een buitenkleed schoon?

De meeste buitenkleden zijn goed bestand tegen vlekken. Is er een vlek ontstaan op je buitenkleed? Geen zorgen. Met een beetje afwasmiddel en een doek of spons, wrijf je de vlek er meestal makkelijk af.

Is je buitenkleed erg vies? Laat hem dan sowieso eerst even opdrogen. De meeste viezigheid kan je er vanaf kloppen als het buitenkleed helemaal droog is. 

Is een buitenkleed makkelijk op te bergen?

Het voordeel van een buitenkleed is dat je deze makkelijk op kunt bergen. In de meeste gevallen wordt een buitenkleed geleverd in een draagtas. Buitenkleden kun je gemakkelijk opvouwen en passen daarom in een relatief kleine draagtas. 

Is een buitenkleed zwaar?

Een ander groot voordeel van een buitenkleed is dat het bijna niets weegt. Het propypleen is een zeer licht materiaal. Zeker ten op zichte van een een ‘gewoon’ grondzeil is dit een heel groot pluspunt. 

Waar kun je een buitenkleed kopen?

Buitenkleden zijn onder andere verkrijgbaar bij onder ander Bol.com en de Vrijbuiter. Buitenkleden zijn zowel in de winkel als online te bestellen. 

Ook interessant: