Een oven in je camper? Is dat handig? We kijken in deze blogpost naar de Tristar OV-3615 mini oven. Wat zijn de plus- en minpunten van deze oven?

Tristar OV-3615 Mini Oven - Review

Ik ga op vakantie en neem mee… Een camping oven. Eigenlijk heb ik tot voor kort nooit een campingoven gehad. Maar sinds we met de camper op pad gaan, maakt een oventje deel uit van onze standaard uitrusting. Wij gebruiken in onze camper de Tristar OV-3615 mini oven. We vinden het heerlijk om ’s ochtends afbakbroodjes te bakken. Zeker op plekken waar geen bakkertje of campingwinkel in de buurt is. 

Los van de afbakbroodjes kun je meer met een campingoventje. Wat dacht je van stukjes pizza of lasagne. Of ’s avonds bij de borrel een paar bitterballen. Heerlijk!

Welke soorten campingovens zijn er?

Welke soorten campingovens zijn er?
Je kunt campingovens onderverdelen in 3 verschillende soorten.

 1. Camping gasovens. Deze sluit je aan op je gasfles
 2. Elektrische heteluchtovens
 3. Ovens die je op open vuur kunt gebruiken

Ovens zijn er in verschillende afmetingen. Elektrische oventjes zijn er in de afmetingen: mini, midi en maxi. De grootste variant valt voor de meeste camperaars af. Deze zijn echt te groot en gebruiken teveel stroom.  

De mini oventjes zijn met name geschikt voor het afbakken van broodjes of kleine pizza punten. In een midi oven kun je aan de gang met grotere pizza’s en bijvoorbeeld ovenschotels. Zelf hebben wij een mini oventje.

Hoeveel Watt mag een campingoven zijn?

Als je kiest voor een elektrische oven dan is het van belang om een oven te kopen met het juiste aantal Watt. Om erachter te komen wat het juiste aantal Watt is dat je onderweg aan de walstroom kunt gebruiken, kun je een rekensommetje gebruiken. Op die manier bereken je eenvoudig hoeveel Watt je maximaal op jouw kampeerplek kunt gebruiken, zonder dat de stoppen eruit vliegen. Hiervoor zijn twee zaken belangrijk.
 1. Hoeveel ampère is de aansluiting op mijn kampeerplek? Je kunt dit veelal terugvinden op de website van de camping of camperplaats(app).
 2. Het voltage. In heel Europa is dit 230 Volt.
De rekensom is dan: Ampère x Voltage (230) = Watt. De meest voorkomende aansluitingen en het bijbehoorde maximaal aantal Watts vind je hieronder. 4 Ampère = 920 Watt 6 Ampère = 1.380 Watt 8 Ampère = 1.840 Watt 10 Ampère = 2.300 Watt 16 Ampère = 3680 Watt De meeste campingoventjes gebruiken zo tussen de 800 en 1000 Watt. Dat houdt in dat je dan minimaal een 6 ampère aansluiting nodig hebt. Let er op dat je dan wel de andere electrische apparaten even uit moet zetten.

Moet je de Tristar OV-3615 kopen?

Wat is onze ervaring met de Tristar OV-3615. Over het algemeen is het een prima oventje van goede kwaliteit.

Pluspunten van deze oven:

 • Betaalbaar
 • 800 Watt. Dus al te gebruiken vanaf 4 ampère aansluitingen.
 • De buitenkant van de oven blijft relatief koel
 • Door zijn geringe afmetingen makkelijk op te bergen
 • Er passen 2 halve stokbroden in of bijvoorbeeld een halve pizza
 • Snel op temperatuur

De minpunten zijn:

 • Wanneer je het oventje voor de eerste keer aanzet, kan deze een klein beetje stinken. Het is daarom aan te raden het oventje eerst thuis even aan te zetten.
 • Het snoer is best aan de korte kant (80cm). Dat is wel iets om rekening mee te houden.
 • Er zit geen belletje of iets bij deze oven. Dus je moet zelf in de gaten houden wanneer ie klaar is.
 • De timerknop is niet terug te draaien
 • Er zit geen lampje in de oven

Per saldo. De Tristar OV-3615 is wat ons betreft een prima oventje om mee te nemen in de camper. Met name door het relatief laag aantal Watt, de geringe afmeting en zijn lage prijs is dit oventje een aanrader.

Ook interessant: