Campers zijn enorm gewild en worden veel gestolen. Rust je camper daarom uit met een GPS tracker. Lees wat de beste GPS tracker is voor in je camper.

Wat is de beste GPS tracker?

Campers zijn enorm populair en daarom helaas ook erg gewild bij het dievengilde. Er zijn daarom ook vele manier om de kans op diefstal van je camper te voorkomen. Jammer genoeg kun je met de juiste voorzorgsmaatregelen nooit voorkomen dat je camper wordt gestolen. 

Juist daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn om de gevolgen van diefstal van je camper te verkleinen. Een optie is het gebruik van een GPS systeem voor in je camper. In deze review lees je alles over de Onntrack Portable Pro+ GPS tracker.  

gps tracker historie

Wat is GPS?

Om te beginnen is het handig om te weten wat GPS nu eigenlijk is. GPS is een afkorting en staat voor Global Positioning System. GPS is een systeem dat op basis van een netwerk aan satellieten die rondom de aarde draaien, exact de positie van de GPS tracker bepaald. Deze locatie wordt doorgegeven aan de ontvanger. 

Deze plaatsbepaling is één van de bekendste toepassingen van GPS.. Los daarvan is een gps-apparaat ook geschikt om te navigeren en afgelegde afstanden bij te houden. Een voorbeeld hiervan is het navigatiesysteem in je camper of auto.

Hoe werkt GPS?

Hoe werkt GPS? Het meest spectaculaire onderdeel van het GPS systeem is het netwerk aan GPS satellieten dat in een baan om de aarde circuleert. Dit zijn op dit moment minimaal 24 satellieten. Deze satellieten bevinden zich op een hoogte van ongeveer 20.200 kilometer en bewegen met hoge snelheid. Zo’n satelliet legt in 12 uur een volledige baan om de aarde af. Door het ruime aantal satellieten en de enorm hoogte waarop de satellieten zich bevinden, zijn er op elke plaats op aarde altijd minstens vier satellieten ‘in beeld’. Maar meestal zijn dit er meer. 

Iedere GPS satelliet heeft een atoomtijdklok aan boord, waarvan hij de exacte tijd met zijn GPS signaal meestuurt. Door het ontvangen van de GPS signalen van meerdere satellieten kan het tijdsverschil tussen de GPS signalen bepaald worden. 

Door de exacte positie van de satellieten en het exacte tijdsverschil van de GPS signalen te combineren wordt het mogelijk om de exacte positie te bepalen van de GPS ontvanger. Om de meest nauwkeurige positie te bepalen is het nodig om van minimaal 3 satellieten een goed GPS signaal te ontvangen. Op deze manier kan een zogenaamd driedimensionaal snijpunt worden berekend van drie satellieten. 

Omdat vrijwel geen enkele GPS ontvanger een atoomklok heeft, is  een vierde satelliet nodig om die atoomtijd te ontvangen. 

Onntrack GPS tracker - De beste keuze

Zelf heb ik uitgebreid onderzoek gedaan naar voor mij de beste GPS tracker. Ik zocht een betrouwbare GPS tracker zonder gebruikskosten tegen een redelijke prijs. Zodoende kwam ik uit op de Onntrack Portabel Pro+ GPS tracker

Voor deze tracker betaal je eenmalig alleen de aanschafkosten. Je hebt voor deze GPS tracker geen simkaart nodig en hoef je ook geen abonnement of iets af te sluiten. 

gps tracker zonder gebruikskosten

GPS tracker zonder abonnement

De Onntrack Portable Pro+ GPS tracker is volgens de fabrikant een revolutie op het gebied van tracking. De Onntrack Portable Pro+ zou de eerste GPS tracker ter wereld zijn zonder extra kosten. Er zitten dus geen gebruikskosten aan deze GPS tracker. 

Er hoeft geen abonnement afgesloten te worden. Geen simkaart. En ook geen platformkosten om de GPS tracker met satellieten te laten verbinden. 

Sterke magneet en accu

De Onntrack Portable Pro+ GPS tracker is voorzien van een supersterke magneet, een spatwaterdichte behuizing, en een interne batterij tot ongeveer 90 dagen! Daarnaast is de tracker ook voorzien van een alarm wanneer de batterij bijna leeg is. Hierdoor weet je zeker dat de Onntrack GPS tracker altijd werkt.

Sabotage alarm

De Onntrack Portable Pro+ GPS tracker is vanwege zijn stabiele chipset en nauwkeurigheid de meest betrouwbare GPS tracker die op dit moment te verkrijgen is. De GPS tracker is voorzien van een sabotage alarm en lbs tracking. Dit houdt in dat wanneer het GPS-signaal zou wegvallen of geblokkeerd wordt, de tracker alsnog zijn positie bepaalt door middel van telefoonmasten. Je krijgt hiervan direct een melding op je telefoon. 

Ook beschikt de GPS tracker over verschillende alarmfuncties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een alarm in te stellen voor wanneer de tracker in beweging komt of buiten een vooraf ingestelde zone komt.

Nederlandstalige smartphone app

Je kunt de Onntrack Portable Pro+ GPS tracker meteen na uitpakken live volgen op de Nederlandstalige smartphone app en het online platform. Het instellen is eenmalig en duurt slechts enkele minuten. 

Je kunt in de app alle historie zien, zoals alle gereden routes met bijbehorende tijden en snelheden. 

gps tracker

De Onntrack Portable Pro+ GPS tracker in beeld

Wat zijn de afmetingen van de Onntrack GPS Pro+ tracker?

De Onntrack Portable Pro+ tracker is vrij compact. De afmetingen zijn:

  • 108 x 60 x 29 mm 
onntrack gps tracker

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betaalbare GPS tracker, dan is de Onntrack Portable Pro+ tracker zeker aan te bevelen. Alle voordelen zet ik nog even voor je op een rij:

  • Lage aanschafprijs
  • Geen abonnementskosten
  • Geen simkaart nodig
  • Geen verborgen kosten – ook niet in de toekomst
  • Compacte afmetingen
  • Zeer lange accuduur
  • Je camper is op ieder moment live te volgen
  • Nederlandstalige app en online platform

Lees ook de uitgebreide blogpost: Camper gestolen? Lees wat je moet doen.

Ook interessant: