Rijd de mooiste routes en bezoek de leukste plaatsjes. Bekijk de ANWB camperroutes door Spanje, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en meer landen.

ANWB Camperboeken

Met de camper op reis gaan heeft veel voordelen. Spontaniteit, individualiteit en vrije tijd zijn slechts enkele voorbeelden.De ANWB heeft daarom een prachtige serie camperboeken uitgebracht. Rijd de mooiste routes en bezoek de leukste plaatsjes. De mooiste camperroutes door Europa, Spanje, Duitsland, Frankrijk, De Alpen, Zwitserland, Noorwegen en Zweden. 

ANWB Camperboek Europa

De mooiste routes met de camper “Het ANWB Camperboek Europa” bevat maar liefst 24 camperroutes door heel Europa. De routes zijn speciaal uitgestippeld om met een camper te doen en leiden langs mooie plaatsen en bezienswaardigheden. 

De lengte van de routes varieert van een paar honderd kilometer tot een route van zelfs 3000 kilometer. 

Naast mooie illustraties is er bij elke route een kaartje met de ingetekende route. Bij de routes is ook een aantal camperplaatsen opgenomen om te overnachten of om een paar dagen te blijven staan om de omgeving te verkennen.

anwb-camperboek-europa

ANWB Camperboek Zweden

In Zweden wachten unieke landschappen, mooie steden en
dromerige plekjes om ontdekt te worden. Er zijn voldoende
camperplaatsen. Soms overnacht je aan de schilderachtige oever van een meer, soms dicht bij een mooie stad. 

Neem fietsen en wandelschoenen mee, want de Zweedse natuur biedt talloze activiteiten.

Dit boek presenteert zestien geselecteerde routes door dit
Scandinavische land. En verder krijg je veel aantrekkelijke
tips voor uitstapjes in de natuur en aanbevelingen voor camperplaatsen.

Gedetailleerde kaarten en GPS-tracks bieden
extra hulp bij het plannen van de tochten. 

Het boek geeft
veel inspiratie voor je komende reis naar Zweden
met de camper.

ANWB Camperboek Noorwegen

In Noorwegen wacht de prachtige kust, unieke cultuur- en natuurlandschappen, bruisende metropolen en idyllische plekjes om ontdekt te worden.

Wie zich eigenaar van een camper mag noemen, geniet van de vrijheid te kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. 

Voor dit boek zijn dertien routes door Noorwegen geselecteerd. De meeste lopen tussen twee grote steden. 

Ook zijn er interessante uitstapjes langs de route en aanbevelingen voor camperplaatsen opgenomen. 

Met dit boek wensen we je veel inspiratie voor je reis met de camper naar Noorwegen!

ANWB Camperboek Spanje

Spanje is een vakantieland dat enorm veel variatie biedt. Hier lokken eindeloos lange stranden, imponerende steden en knusse bergdorpjes en – niet te vergeten – heerlijke gerechten en wijnen. 

Het is dan ook geen verrassing dat Spanje een van de populairste bestemmingen is voor een campervakantie. 

De zeventien routes in dit boek voeren langs de idyllische Spaanse kust, die zich in totaal over zo’n 4000 km uitstrekt. 

Ook hot-spots als Barcelona, Sevilla en Madrid, en dorpen langs de beroemde Jakobsroutes worden aangedaan. Je kunt kiezen om met de camper langs de Costa Brava rijden, naar de ‘witte dorpen’ in Andalusië of natuurlijk door het ruige bergland van de Pyreneeën. 

En wie de winter in eigen land wil ontlopen, vindt in dit boek talloze campings in Spanje die het hele jaar geopend zijn.

ANWB Camperboek Italië

Een vakantie naar Italië is bij veel mensen populair. En de afgelopen jaren trekt de liefhebber van het dolce far niente, het zalige nietsdoen, vooral met de camper eropuit. 

In alle vrijheid genieten van de schitterendste landschappen, zoals die van het bergachtige Zuid-Tirol, het romantische Toscane en het zonovergoten Puglia. 

Of van prachtige steden vol historie en niet te vergeten de lange stranden aan de Adriatische kust. 

Dit ANWB camperboek biedt 11 afwisselende routes die voeren door het wonderschone Italië – van de bergen en meren in het noorden tot de grote vlakten in het diepe zuiden. 

Onderweg geniet je van uitstapjes en ontdek je de mooiste camperplaatsen langs de routes. 

Om je hierbij te helpen staat deze gids vol informatie, routekaarten, GPS-tracks en een uitgebreide reisatlas voor een onbezorgde en onvergetelijke tocht door dit prachtige land.

ANWB Camperboek De Alpen

Rijdt de mooiste routes door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Slovenië speciaal voor de camper. 

Deze reisgids geeft voor deze avonturier 21 droomroutes door de Alpen. Langs de ruige bergen van de Karwendel, door het schilderachtige Zuid-Tirol of de spec-taculaire Silvrettaregio tot aan het blauwe water van de Mediterranée.

Schitterende landschappen, gezellige dorpjes en mooie steden maken de reis compleet. 

Bij elke route worden aantrekkelijke camperplaatsen aanbevolen en de routekaarten geven een duidelijk overzicht van de avontuurlijke routes door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Slovenië.

ANWB Camperboek Frankrijk

‘Leven als God in Frankrijk’ – wie met de camper onderweg is zal al beamen dat deze uitdrukking de spijker op de kop slaat. Er is nauwelijks een land dat zoveel waarde hecht aan lekker eten als Frankrijk, om nog maar te zwijgen van de legendarische Franse wijnen en champagne. 

En er zijn nog veel meer redenen om van Frankrijk te houden: de sprookjesachtige kastelen aan de Loire, de eindeloze stranden aan de Atlantische kust, de groene vulkanen van Auvergne of de wijnfeesten in de Elzas. 

Negentien zorgvuldig samengestelde routes voeren door Frankrijk in al zijn verscheidenheid: van Bretagne tot de Golf van Biskaje, van de Pyreneeën tot de Côte d’Azur, van de Provence tot Bourgondië. 

Frankrijk is zo rijk aan adembenemende landschappen, plaatsen met een rijke geschiedenis en onnavolgbare culturele indrukken dat elke reisdag een belevenis is. 

ANWB Camperboek Duitsland

Camperboek Duitsland Duitse droomroutes met de camper Flexibel, zelfstandig, ongestoord en dicht bij de natuur; reizen met een camper is populair omdat het zoveel voordelen heeft. 

In dit boek heeft de ANWB 20 routes geselecteerd. Ze lopen meestal langs een van de officiële vakantieroutes – van de kust in het noorden tot het Donaudal in het zuiden. 

De afwisselende routes lopen van de Hanzeroute door het Ruhrgebied, langs de Moezel, Rijn en Neckar naar de Bodensee. Natuurlijk zijn er ook de twee oudste en bekendste vakantieroutes in Duitsland: de Alpenstraße en de Romantische Straße. 

Voor elke route worden aantrekkelijke camperplaatsen voorgesteld. Gedetailleerde routekaarten geven een overzicht van de exacte koers. 

Ook worden de belangrijkste bezienswaardigheden, spannende plekken, waardevolle omwegen en fantastische natuurbelevenissen gepresenteerd.

Ook interessant: